4 annosta
valmistusaika 1 h
2
lehtikaalin lehteä
250 g
härkistä tai nyhtökauraa
1 prk (130 g)
vegaanista vihreää pestoa
400 g
tummia makaroneja
1
kasvisliemikuutio
6 dl
kiehuvaa vettä
2 dl
kaurakermaa
ketsuppia tarjoiluun
■ Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Poista lehtikaaleista paksut lehtiruodit ja silppua lehdet hienoksi.
■ Sekoita uunivuoassa yhteen pesto ja härkis. Sekoita kuivat makaronit ja lehtikaalisilppu vuokaan.
■ Sulata kasvisliemikuutio kiehuvan veden joukkoon ja kaada liemi vuokaan. Valuta päälle kaurakerma.
■ Paista laatikkoa noin 50 minuuttia uunin alatasolla.
■ Syö makaronilaatikko ketsupin kanssa.
Resepti: Elina Innanen