Vegaaninen uunicurry

Curryn voi valmistaa helposti myös uunissa. Sekoita vain kaikki aineet yhteen uunivuoassa ja anna curryn muhia meheväksi uunin lämmössä.

2.1.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 1 h

  • 500 g

    bataattia

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 tlk (230 g)

    kikherneitä

  • 100 g

    pitkiä vihreitä papuja (pakaste)

  • 400 ml

    kookosmaitoa

  • 2 rkl

    intialaista currytahnaa

  • 1 rkl

    kasvisfondia

  • 1 rkl

    curryjauhetta

  • ¼ tl

    suolaa

  • ½

    limetin mehu

  • tuoretta korianteria

  • maidotonta naan-leipää tai basmatiriisiä tarjoiluun

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja silppua sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta kikherneet.

Levitä bataatit, sipulit, kikherneet ja pakastepavut uunivuokaan.

Sekoita yhteen kookosmaito, currytahna, kasvisfondi, curryjauhe ja suola. Kaada seos vuokaan kasvisten päälle.

Paista uunissa noin 40 minuuttia välillä sekoitellen. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

Silppua tuoretta korianteria vuoan pinnalle ennen tarjoilua.

Syö curry leivän tai riisin kanssa.

Resepti: Elina Innanen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat