Tacobroileri-jyväkulho

Kokoa tortillan täytteet trendikkääseen kulhoon. Lisukkeeksi lusikoitu papu-jyväsekoitus korvaa vehnätortillan terveellisemmin. Voit pilkkoa ja paistaa broilerin kanssa mitä vain kaapista löytyviä kasviksia, esimerkiksi lehtikaalia ja ohuiksi lastuiksi leikattuja juureksia – tacomausteseos niputtaa maut yhteen.

16.1.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    vihreä paprika

  • 1

    sipuli

  • 350 g

    broilerin fileesuikaleita

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    tacomausteseosta

  • 2 tl

    hunajaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 rs (250 g)

    kirsikkatomaattia

  • 1

    ruukku korianteria

  • 1

    limetin mehu

  • ripaus suolaa ja sokeria

  • 2 ps (à 150 g)

    käyttövalmista papu-jyväsekoitusta (Bonduelle) tai 2 dl keitettyjä ateriajyviä + 2 dl kypsiä mungpapuja

  Lisäksi:

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa

  • sriracha-chilikastiketta

Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat, leikkaa paprikat suikaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.

Ruskista broilerin fileesuikaleet pannulla öljytilkassa. Lisää pannulle paprikat ja sipulit. Paista pari minuuttia, kunnes sipuli on hieman pehmennyt. Tarkista, että broileri on kypsää. Mausta tacomaustesekoituksella, hunajalla ja suolalla.

Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Hienonna korianteri. Sekoita kulhossa kirsikkatomaatit, limettimehu ja korianteri. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

Nostele annoskulhoihin papu­jyväsekoitusta, tomaatti-korianterisalaattia ja paistettua taco­broileri-paprikaseosta. Mausta ranskankerma makusi mukaan chilikastikkeella. Nosta nokare sriracha-ranskankermaa jyväkulhon päälle.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat