4 annosta
valmistusaika 30 min
2 dl
keitettyjä kaurajyviä (esimerkiksi Myllärin)
2–3 (200 g)
porkkanaa
1
pieni palsternakka
1 (300 g)
pieni kesäkurpitsa
1
luomusitruunan raastettu kuori
1–2
valkosipulinkynttä
1 tl
garam masalaa
1 tl
suolaa
1
kananmuna
1 ps (150 g)
vahvanmakuista juustoraastetta
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Valkopaputahna:
1 prk (400 g)
kypsiä valkopapuja
1
sitruunan mehu
1
valkosipulinkynsi
4 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
■ Keitä kaurajyvät pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Huuhdo kylmällä vedellä siivilässä ja valuta.
■ Kuori porkkanat ja palsternakka. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa kanta pois. Raasta kasvikset raastimen karkealla terällä. Pese sitruuna ja raasta kuori raastinraudan pienikoloisella terällä. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi.
■ Sekoita kulhossa kaurajyvät, kasvisraaste, sitruunankuori, valkosipuli, garam masala, suola, kananmuna ja juustoraaste.
■ Kuumenna lettupannun koloissa öljyä. Lisää pannulle kasvispihvitaikinaa ja tasoita pihvien pinta. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Anna pihvin kypsyä ja kiinteytyä pannulla rauhassa, jolloin sen kääntäminen onnistuu hyvin.
■ Voit kypsentää pihvit myös uunissa: Nosta kasvispihvitaikinaa 1 dl kokoisiksi keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
■ Valuta pavut lävikössä. Mittaa kaikki valkopaputahnan ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Resepti: Suvi Rüster