4 annosta
valmistusaika 25 min
2 dl
kvinoaa
1
pieni sipuli
1
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
1 dl
kuorittuja maapähkinöitä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
sinapinsiemeniä
1 tl
korianterinsiemeniä
2 tl
juustokuminaa
1 tl
kurkumaa
¾ tl
suolaa
1 dl
kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1 ruukku
korianteria hienonnettuna
■ Huuhtele kvinoa tiheäreikäisessä siivilässä kylmällä vedellä. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kiehuvassa vedessä kypsäksi. Kaada kypsä kvinoa siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
■ Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna lämpimällä vedellä, raasta siitä kuori ja purista mehu.
■ Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla pari minuuttia, kunnes pähkinät hieman ruskistuvat. Kaada pähkinät lautaselle. Lisää pannulle öljy ja sipulikuutiot. Paista, kunnes sipuli on pehmeää.
■ Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta. Paista miedolla lämmöllä sekoitellen. Lisää joukkoon kvinoa, pähkinät, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä suola. Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää joukkoon suikaloidut aprikoosit ja hienonnettu korianteri.
Tarjoiluvinkki: Tarjoa sitruunainen paistettu kvinoa ahventen kanssa. Paista ahvenfileitä kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin ahvenfileen paksuudesta riippuen. Mausta suolalla ja jeeralla. Lisää pannulle huuhdotut salaattipinaatin lehdet. Peitä pannu kannella ja anna pinaatinlehtien höyrystyä pehmeiksi ahvenfileiden joukkoon. Tarjoile lisäksi intialaista raita-jogurttikastiketta.
Resepti: Suvi Rüster