Hapankorppusilakat - Reseptit | HS.fi

Hapankorppusilakat

Rukiista makua saava kotoinen ateria syntyy hapankorpuilla kuorrutetuista silakoista.

25.2.2020 11:41

4 annosta

valmistusaika 45 min

Silakkapihvit:

  • 100 g

    hapankorppuja

  • pieni nippu ruohosipulia

  • 500 g

    silakkafileitä

  • 1–2 tl

    suolaa

  • voita paistamiseen

Tillikastike:

  • ½

    sitruunan kuori raasteena

  • ½ rkl

    tilliä hienonnettuna

  • 1 prk

    ranskankermaa

  • ½ tl

    mustapippuria

  • ½ tl

    suolaa

Valmista ensin kastike. Pese (luomu)sitruuna ja raasta kuori hienolla terällä. Hienonna tilli. Sekoita ranskankermaan sitruunankuoriraaste, tilli, mustapippuri ja suola. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun valmistat silakkapihvit.

Jauha hapankorput karkeaksi korppujauhoksi joko tehosekoittimessa tai muusinuijalla kulhossa.

Hienonna ruohosipuli ja jätä odottamaan.

Levitä hapankorppujauhot leivinpaperin päälle.

Levitä puolet silakkafileistä hapankorppujauhojen päälle nahkapuoli alaspäin.

Ripottele fileille suolaa ja ruohosipulia.

Nosta loput fileet päälle ja käännä silakkapihvit ympäri, jotta molemmat puolet saavat pintaansa hapankorppujauhoja.

Kuumenna voi pannulla ja paista silakkapihvejä nelisen minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa tillikastikkeen ja perunamuusin kanssa.

Resepti: Kaisa Johansson

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat