Reseptit    |   Resepti

Hernepestopasta

Helppo, edullinen ja herkullinen hernepesto tekee pastasta herkullista. Voit unohtaa parmesaanin ja pinjansiemenet, jos lisäät peston joukkoon sopivasti sitruunaa, oliiviöljyä ja valkosipulia.

4 annosta

valmistusaika 15 min

350 g
spagettia
2 l vettä ja 2 tl suolaa keittämiseen

  Sitruunaiset leipämurut:

3
viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
1
valkosipulinkynsi
2 tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl
oliiviöljyä

  Hernepesto:

1 ps (200 g)
pakasteherneitä
1 ruukku
basilikaa
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1–2
valkosipulinkynttä
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
 Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pastan kiehuessa sitruunaiset leipämurut ja hernepesto.

 Rouhi leivät veitsellä karkeasti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi. Paista leipämurua, valkosipulia ja sitruunankuorta öljyssä pannulla pari minuuttia.

 Sulata herneet ja ota vajaa desi erilleen tarjoilua varten. Saksi basilika varsineen kulhoon (säästä muutama lehti pastan päälle). Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella.

 Valuta pasta siivilässä, kumoa kattilaan ja sekoita joukkoon hernepesto. Levitä pasta vadille. Viimeistele herneillä, basilikanlehdillä ja sitruunaisilla leipämuruilla.

Resepti: Emilia Kolari

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää