Pehmeä rahkajuustokakku

Amerikkalaishenkinen paistettu juustokakku kypsennetään hitaasti miedossa lämmössä. Näin se säilyttää silkkisen rakenteensa eikä lähde halkeilemaan. Mikäli et halua valmistaa kakun päälle kiillettä, koristele kakku vaikkapa marjoilla tai tuoreilla hedelmillä.

26.3.2020 2:00

noin 10 annosta

valmistusaika 1½ h + paistaminen ja jäähdyttäminen

Pohja:

  • 200 g

    digestivekeksejä

  • 90 g

    sulatettua voita

  Täyte:

  • 200 g

    pehmeää maitorahkaa

  • 400 g

    maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Philadelphia)

  • 2 dl

    sokeria

  • 3

    kananmunaa

  • 3

    keltuaista

  • ½ dl

    kuohukermaa

  • ¾ dl

    passio- tai mangomehua

  • ½ dl

    sitruunamehua

  Kiille:

  • 3 dl

    mangososetta (esimerkiksi Piltti)

  • 3 rkl

    sitruunamehua

  • 3

    liivatelehteä

  Koristeeksi:

  • suklaamunia

  • suklaamakeisia

Aloita kakun valmistus hienontamalla digestivekeksit yleiskoneessa tai esimerkiksi perunasurvimella kulhossa.

Sulata voi ja kaada se keksimurujen päälle. Sekoita hyvin.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja taputtele keksimurut pohjalle hyvin tiiviisti. Voit nostaa keksimurukerrosta hivenen myös vuoan reunoille.

Valmista seuraavaksi täyte sekoittamalla maitorahka, tuorejuusto ja sokeri hyvin keskenään joko yleiskoneessa lapavatkainta käyttäen tai kulhossa vispilällä.

Lisää kananmunat ja keltuaiset ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Lisää lopuksi kerma sekä passio- ja sitruunamehu ja sekoita vielä hyvin. Kaada täyte vuokaan.

Paista kakkua miedossa 130 asteen lämmössä noin 50–60 minuuttia, kunnes se on hyytynyt, mutta silti keskeltä pehmeän ”tutiseva”. Kakku kypsyy loppuun jäähtyessään ja ei halkeile niin helposti, kun sitä ei paista täysin kypsäksi.

Anna kakun jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä se sitten kylmään jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa sitruunamehu ja mangosose kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Nosta liivatteet vedestä ja purista niistä enin vesi pois. Kaada kulhossa oleva vesi pois. Lisää liivatteet kuuman mangososeen joukkoon ja sekoita erittäin hyvin, kunnes liivatteet ovat sulaneet.

Anna mangokiilteen jäähtyä hetken aikaa ja lusikoi se sitten juustokakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Irrota kakku vuoasta varovasti. Irrottaminen on helpompaa, kun pyöräytät kakun reunoja pitkin ensin terävällä veitsellä.

Nosta juustokakku varovasti tarjoiluastialle ja koristele se suklaamunan puolikkailla asettamalla niitä limittäin toistensa päälle.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat