Rahkavohvelit

Rahkavohvelit ovat proteiinipitoisia, eivät sisällä sokeria ja taikinankin voi valmistaa etukäteen vaikka edellisenä iltana. Ne sopivat hyvin viikonloppuaamun herkuksi.

26.3.2020 2:00

8–10 kpl

valmistusaika noin 45 min

Taikina:

  • 250 g

    maitorahkaa

  • 3

    kananmunaa

  • 1½ dl

    maitoa

  • 3½ dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • ½ tl

    suolaa

  • 50 g

    sulatettua voita

  Passiohedelmätäyte:

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 1 prk

    mascarponejuustoa

  • 2 rkl

    tomusokeria

  • 2

    passiohedelmää

  • TAI

Savulohi-kapristäyte:

  • 200 g

    ranskankermaa

  • 1 tl

    mustapippuria

  • ½ tl

    sokeria

  • 2 rkl

    pieniä kapriksia

  • 1

    pestyn sitruunan kuori raastettuna

  • 150 g

    kylmäsavulohta siivuina

Sekoita kulhossa keskenään rahka, kananmunat ja maito.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään toisessa kulhossa.

Lisää kuivat aineet koko ajan sekoittaen rahka-kananmuna-maitoseokseen.

Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

Paista vohvelit vohveliraudalla kullanruskeiksi. Käytä paistamiseen tarvittaessa pieni määrä voita. Sopiva määrä taikinaa pannulle on ¾–1 dl raudan koosta riippuen. Mikäli sinulla ei ole vohvelirautaa, voit paistaa taikinan myös letuiksi paistinpannulla.

Passiotäyte: Vatkaa kuohukerma ja mascarponejuusto vaahdoksi. Mausta tomusokerilla.

Avaa passiohedelmät ja kaavi sisukset mascarponevaahdon joukkoon. Sekoita varovasti.

Savulohi-kapristäyte: Vaahdota ranskankerma kuohkeaksi, mausta pippurilla ja sokerilla.

Hienonna kaprikset. Raasta sitruunankuoren keltainen pintakerros raastimen pienikoloisella terällä. Sekoita kaprikset ja kuoriraaste muiden ainesten joukkoon.

Tarjoa ranskankermaseos lohen ja vohveleiden kanssa.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat