Marokkolainen lampaanpotkapata - Reseptit | HS.fi

Marokkolainen lampaanpotkapata

Lampaan potkat vaativat pitkään hauduttamista, mutta maku on kaiken ajan arvoinen. Padassa maistuvat Lähi-idän keittiön aromit – harissa antaa ruoalle tulisuutta, sahrami ja appelsiini hienostunutta aromikkuutta ja kanelitanko lempeää mausteisuutta.

2.4.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika noin 30 min + 3–4 h hauduttamiseen

  • 3–4 (yhteensä noin 1,5 kg)

    lampaanpotkaa

  • 2–3 rkl

    voita

  • 1

    sipuli

  • 1 dl

    kuivattuja pehmeitä aprikooseja

  • 1

    appelsiinin mehu ja raastettu kuori

  • 1 prk (500 g)

    paseerattua tomaattia

  • 3 dl

    kanalientä

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 1 dl

    vihreitä oliiveja

  • 2 rkl

    harissaa

  • 1 ps (0,5 g)

    sahramia

  • 1

    kanelitanko

  • 2 tl

    suolaa

  Päälle:

  • 1 dl

    mantelia

  • 1

    ruukku minttua hienonnettuna

Nosta potkat huoneenlämpöön ½–1 h ennen kypsentämistä. Siisti potkat leikkaamalla valkoiset kalvot lihan ympäriltä pois. Ruskista potkat voissa paistinpannulla ja nosta uunipataan.

Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Viipaloi kuivatut aprikoosit. Pese appelsiini, raasta siitä oranssi kuoriosa ja purista mehu. Lisää kaikki ainekset manteleita ja minttua lukuun ottamatta pataan potkien joukkoon. Hauduta 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia.

Lisää lopuksi mantelit ja minttu. Tarjoa kuskuksen tai riisin kera.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat