4 annosta
valmistusaika 30 min
500 g
karitsan tai lampaan jauhelihaa
1 prk (150 g)
ranskankermaa
1
keltuainen
½ dl
paahdettua sipulirouhetta
2 rkl
kokojyvä-dijoninsinappia
½ dl
rakuunaa hienonnettuna
3 rkl
timjamia hienonnettuna
1 tl
suolaa
Paistamiseen:
voita ja rypsiöljyä
Liemi:
1
sipuli
2 rkl
voita
1 rkl
ruokosokeria
3 dl
vettä
3 rkl
lihafondia
Päälle:
2 dl
raastettua gruyèrejuustoa
1 dl
rakuunaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
■ Sekoita kulhossa jauheliha, ranskankerma, keltuainen, paahdettu sipulirouhe, sinappi, rakuuna, timjami ja suola. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
■ Muotoile taikinasta 16 isoa lihapyörykkää leivinpaperin päälle.
■ Ruskista lihapyörykät parissa erässä kuumalla paistinpannulla voi-rypsiöljysekoituksessa. Nosta pyörykät lautaselle.
■ Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon sokeri ja paista vielä pari minuuttia.
■ Lisää vesi ja lihafondi. Kiehauta. Nosta liemen joukkoon ruskistetut lihapyörykät. Hauduta lihapyörykät kypsäksi keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia.
■ Raasta päälle gruyèrejuustoa ja hienonna pinnalle vielä rakuunaa tai lehtipersiljaa. Tarjoa perunamuusin, juurespyreen tai nauhapastan kanssa.
Resepti: Suvi Rüster