Ranskalaiset maalaislihapyörykät - Reseptit | HS.fi

Ranskalaiset maalaislihapyörykät

Pyörykät pysyvät mehevinä, kun sekoitat taikinan joukkoon purkillisen ranskankermaa ja kypsennät ne ruskistamisen jälkeen sipulista tuhdissa lihaliemessä. Pinnalle raastettu gruyérejuusto viimeistelee ruoan mahtavan makuiseksi.

2.4.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 30 min

  • 500 g

    karitsan tai lampaan jauhelihaa

  • 1 prk (150 g)

    ranskankermaa

  • 1

    keltuainen

  • ½ dl

    paahdettua sipulirouhetta

  • 2 rkl

    kokojyvä-dijoninsinappia

  • ½ dl

    rakuunaa hienonnettuna

  • 3 rkl

    timjamia hienonnettuna

  • 1 tl

    suolaa

  Paistamiseen:

  • voita ja rypsiöljyä

  Liemi:

  • 1

    sipuli

  • 2 rkl

    voita

  • 1 rkl

    ruokosokeria

  • 3 dl

    vettä

  • 3 rkl

    lihafondia

  Päälle:

  • 2 dl

    raastettua gruyèrejuustoa

  • 1 dl

    rakuunaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Sekoita kulhossa jauheliha, ranskankerma, keltuainen, paahdettu sipulirouhe, sinappi, rakuuna, timjami ja suola. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta 16 isoa lihapyörykkää leivinpaperin päälle.

Ruskista lihapyörykät parissa erässä kuumalla paistinpannulla voi-rypsiöljysekoituksessa. Nosta pyörykät lautaselle.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon sokeri ja paista vielä pari minuuttia.

Lisää vesi ja lihafondi. Kiehauta. Nosta liemen joukkoon ruskistetut lihapyörykät. Hauduta lihapyörykät kypsäksi keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia.

Raasta päälle gruyèrejuustoa ja hienonna pinnalle vielä rakuunaa tai lehtipersiljaa. Tarjoa perunamuusin, juurespyreen tai nauhapastan kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat