Reseptit    |   Resepti

Tortellinipanzanella

Italialainen panzanella eli leipäsalaatti on entistäkin täyttävämpää, kun siihen käytetään juustolla täytettyjä tortellineja ja grillattuja kasviksia.

4–6 annosta

valmistusaika noin 1 h

Grillatut kasvikset:

1 pieni
kesäkurpitsa
½
munakoiso
2 pientä
suippopaprikaa

  Marinadi:

¾ dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sitruunankuorta raastettuna
3 rkl
basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä

  Salaattiin:

2 pkt (yhteensä 500 g)
juustotäytteisiä tortellineja
1 dl
parmesaania raastettuna
2 viipaletta
maalaisleipää grillattuna
1 annos
grillattuja kasviksia
400 g
tomaattia (isoja ja kirsikkatomaatteja)
1 dl
basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

  Kastike:

1
punasipuli
2 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ tl
mustapippuria myllystä
4
sardellifileetä
1 rkl
pikkukapriksia
¾ rkl
oliiviöljyä
 Valmista marinadi grillatuille kasviksille. Yhdistä öljy, sitruunamehu, kuoriraaste, yrtit ja mausteet.

 Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Paista grillin parilatasolla tai grillipannulla napakan kypsiksi. Nosta kasvikset jäähtymään marinadiin.

 Tee salaatille kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja anna sen maustua etikan, suolan, sokerin ja pippurin kanssa noin 5 minuuttia. Hienonna sardellit ja lisää ne kapristen ja öljyn kanssa muiden aineiden joukkoon.

 Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Sekoita kastikkeen ja parmesaaniraasteen kanssa.

 Grillaa leipä rapeaksi. Kuutioi se ja lisää tortellinien joukkoon. Lisää grillatut kasvikset.

 Viipaloi tai kuutioi tomaatit. Sekoita tomaattikuutiot juuri ennen tarjoilua muiden aineiden joukkoon yrttien kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää