Reseptit
Perunasalaatti

4 annosta lisukkeena
40 min + maustuminen 4 h
Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa / 1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla ja anna jäähtyä.
Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi. Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa pari minuuttia. Yhdistä perunasalaatin ainekset.
Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita. Lisää salaattipohjan joukkoon kevyesti nostellen.
Vinkki: Jos et löydä kaupasta tähtianista ja sinapinsiemeniä, salaatti toimii toki ilman niitäkin, ja sinapinsiementen makua saat myös jos lisäät kastikkeeseen sileän sinapin sijaan rakeista kokojyväsinappia. Se on maultaan miedompaa kuin tavallinen dijoninsinappi, joten voit lisätä sinappia hieman reilummin.
Resepti: Jouni Toivanen
40 min + maustuminen 4 h
- 12–16 (noin 600 g)
- kiinteämaltoista perunaa (esimerkiksi Siikli)
- 1
- tähtianis
- 1
- kelta- tai punasipuli
- 1
- suolakurkku
- 1
- purjon vaalea osa
- 1
- vihreä omena
- 2 rkl
- lehtipersiljaa hienonnettuna
- 2 rkl
- ruohosipulia hienonnettuna
- 1 prk (35 g)
- kapriksia
- 2 rkl
- sinapinsiemeniä
Majoneesikastike:
- 50 g
- ranskankermaa
- 1½ dl
- majoneesia
- 1 tl
- dijoninsinappia
- ¼ tl
- mustapippuria
Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa / 1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla ja anna jäähtyä.
Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi. Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa pari minuuttia. Yhdistä perunasalaatin ainekset.
Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita. Lisää salaattipohjan joukkoon kevyesti nostellen.
Vinkki: Jos et löydä kaupasta tähtianista ja sinapinsiemeniä, salaatti toimii toki ilman niitäkin, ja sinapinsiementen makua saat myös jos lisäät kastikkeeseen sileän sinapin sijaan rakeista kokojyväsinappia. Se on maultaan miedompaa kuin tavallinen dijoninsinappi, joten voit lisätä sinappia hieman reilummin.
Resepti: Jouni Toivanen
Osaston luetuimmat
Kommentit