Reseptit    |   Resepti

Raparperijuustokakku

Raikkaassa juustokakussa maistuu raparperi. Pinnalle asetellaan raparperitikut viuhkamaiseen muotoon, ja pinta viimeistellään kiillesilauksella. Saat kakusta gluteenittoman, kun käytät gluteenittomia keksejä kakun pohjaan.

10 annosta

valmistusaika noin 2 h

Keksipohja:

200 g
digestivekeksejä
90 g
voita

  Juustokakkutäyte:

8
liivatelehteä
3 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
400 g
turkkilaista jogurttia
2 dl
sokeria
1 rkl sitruunamehua
2½ dl
raparperisosetta (sosetta varten tarvitset noin 300 g raparperia ja 2 rkl sokeria)

  Raparperipinta:

5–8
tuoretta raparperinvartta koosta riippuen
1 dl
sokeria
2 dl
vettä
3
liivatelehteä
 Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja leivinpaperilla.

 Hienonna keksit perunasurvimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksit tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.

 Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

 Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.

 Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, jogurtti ja sokeri.

 Laita sitruunamehu kattilaan ja lämmitä. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne varovasti kattilassa sitruunamehun seassa.

 Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon niin, että koko ajan samalla sekoitat tuorejuustoseosta sähkövatkaimella.

 Sekoita joukkoon pehmeäksi soseeksi keitetty raparperi. Tämä käy helpoiten nuolijan avulla.

 Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nuolijalla nostellen.

 Kaada juustokakkumassa keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.

 Valmista sillä välin raparperit pintaa varten. Kuori raparperit tarvittaessa (nuoria ohuita varsia ei tarvitse kuoria). Leikkaa raparperit noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi.

 Kiehauta sokeri ja vesi ja kaada kiehuva liemi raparperien päälle. Anna raparperien mehustua liemessä, kunnes liemi on jäähtynyt.

 Kun kakku on hyytynyt, nosta raparperit pois liemestä. Nosta raparperit talouspaperin päälle ja asettele ne sen jälkeen kakun päälle viuhkan malliin. Säästä liemi.

 Aloita pinnalle tulevan kiilteen valmistus liottamalla liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta 2 dl raparperiliemestä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja sivele liivateseosta raparperien päälle ke­vyesti pullasudilla (et välttämättä tarvitse kaikkea, hyvin ohut kerros riittää). Anna asettua hetki kylmässä.

Resepti: Kaisa Johansson

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää