Reseptit    |   Resepti

Kukkakaalitandoori

Tandooritahna ja garam masala -mausteseos antavat ruoalle erittäin herkullisen tuoksun ja maun. Nopeasti kypsyvät kukkakaalinuput saavat jäädä kastikkeen joukossa suussa tuntuvan pureskeltaviksi.

4 annosta

valmistusaika 30 min

1 (350 g)
kukkakaali
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1 dl
maustamatonta turkkilaista jogurttia
½ dl
tandooritahnaa
2 rkl
sokeria
1 tl
garam masalaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
(tuoretta korianteria hienonnettuna)
 Pese kukkakaali, irrottele kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa tai valurautapadassa. Kuullota sipuleita ja kukkakaalia muutaman minuutin ajan öljyssä.

 Lisää paseerattu tomaatti, jogurtti ja tandooritahna. Mausta sokerilla, garam masalalla, kurkumalla ja suolalla. Kypsennä keskilämmöllä 15 minuuttia. Kukkakaali saa jäädä pureskeltavan napakaksi. Hienonna päälle korianteria. Tarjoile vaalean leivän kanssa.



Retkiversio: Pese kukkakaali, irrottele kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Nostele kukkakaalit ja sipulit kahteen alumiinifolioiseen paistovuokaan. Sekoita kaikki loput tandoorin ainekset ensin kulhossa ja kaada vuokiin kukkakaalien ja sipuleiden joukkoon. Sulje vuoat kartonkikansilla. Nosta vuoat vielä muovipussiin kuljetuksen ajaksi. Poista kannet foliovuoista ennen kypsentämistä. Nosta vuoat hiillokselle ja kypsennä 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon halutessasi tuoretta korianteria. Tarjoa leivän kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat