Snickers-mudcake nuotiolla

Snickers-suklaapatukoilla höystetty kakku kypsyy nuotiolla, kun peität pannun foliolla kypsennyksen ajaksi. Näin pinta paistuu kiinteäksi, ja kakku jää sisältä valuvaksi. Jos haluat piristää makua, voit lisätä kakkutaikinan joukkoon kourallisen pakastevadelmia.

14.5.2020 2:00

6 annosta

valmistusaika 30 min

  • 125 g

    voita

  • 125 g

    tummaa suklaata

  • 2 rkl

    vahvaa kahvia

  • 1 dl

    sokeria

  • ¾ dl

    vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

  • 2

    kananmunaa

  • 2 (à 50 g)

    Snickers-patukkaa

  • ripaus sormisuolaa

  • alumiinifoliovuoka kypsentämiseen

Paloittele tumma suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Nosta kattila liedeltä, voin lämpö sulattaa myös suklaapalat. Sekoita joukkoon kahvi. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunin tai nuotion kestävälle paistinpannulle (halkaisija 15 cm) tai alumiinifolioiseen paistovuokaan. Paloittele Snickers-patukat ja painele suklaapatukkapalat taikinan joukkoon. Ripottele päälle hiutalesuolaa. Peitä pannu alumiinifoliolla kypsennyksen ajaksi. Kypsennä hyvällä hiilloksella paistoritilän päällä 10–15 minuuttia, kunnes kakkutaikina on pinnalta kypsynyt kiinteäksi. Sisältä kakku saa jäädä taikinaiseksi.

Vinkki! Voit kypsentää kakun myös 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tällöin pannun päälle ei tarvitse laittaa alumiinifoliota.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat