Reseptit    |   Resepti

Munakoisolla päällystetty flatbread

Kasaa hummusta ja ras el hanout -mausteseoksella ryyditettyjä munakoisoja parilapannulla tai grillissä paistettujen ohutleipien päälle.

4 annosta

valmistusaika noin 40 min

Paahdettu munakoiso:

1
iso munakoiso (400 g)
1 rkl
ras el hanout -mausteseosta
½ tl
suolaa
vajaa ½ dl
oliiviöljyä
1 tlk (230 g)
säilöttyjä kypsiä kikherneitä

Pohja:

½ dl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
6½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
350 g
turkkilaista kaurajogurttia

  Lisäksi:

1 prk (300 g)
hummusta
½ dl
vaaleaa juoksevaa tahinia
(harissaa tai chilikastiketta)
lehtipersiljaa
minttua
 Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuutioi munakoisot ja levitä ne uunipellille. Sekoita munakoisojen joukkoon ensin ras el hanout ja suola, sitten öljy. Paahda munakoisoja uunissa noin 15 minuuttia. Lisää sitten huuhdellut ja valutetut kikherneet, jatka paistamista noin 5 minuuttia.

 Valmista leivät sillä välin, kun munakoisot ovat uunissa. Sekoita ensin yhteen oliiviöljy ja valkosipuli ja siirrä sivuun. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja jogurtti käsin kulhossa melko tiiviiksi taikinaksi. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa pötkö 12 palaksi. Kauli palat ohuiksi pyöreiksi leiviksi ja paista ne parilapannulla tai grillissä molemmin puolin kauniin värisiksi. Voitele leivät kevyesti valkosipuliöljyllä heti pannulta ottamisen jälkeen.

 Levitä kuumien leipien päälle hummusta, lusikoi päälle munakoiso-kikhernepaistosta ja valuta vielä päälle tahinia sekä harissaa tai chilikastiketta, jos haluat. Viimeistele tuoreella lehtipersiljalla ja mintulla. Tarjoa heti.

Resepti: Elina Innanen

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää