Reseptit    |   Resepti

Vegaaninen munakoiso-pestopasta

Herkullinen munakoisopasta syntyy parilalla paistetuista munakoisoviipaleista ja ihanasta vegaanisesta saksanpähkinäpestosta, joka maustetaan parmesaanijuuston sijaan täyteläisen makuisilla ravintohiivahiutaleilla.

2–3 annosta

valmistusaika 25 min

Saksanpähkinäpesto:

1
iso ruukku basilikaa
1 dl
saksanpähkinöitä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl
ravintohiivahiutaleita
1–2 rkl
sitruunamehua
noin ½ dl
oliiviöljyä
suolaa

Paistetut munakoisot:

1 (300 g)
munakoiso
3–4 rkl
oliiviöljyä
¼–½ tl
suolaa

  Lisäksi:

200 g
nauhapastaa
 Sekoita kaikki peston aineet yhteen morttelissa tai sauvasekoittimella.

 Leikkaa munakoisot ohuehkoiksi viipaleiksi. Sudi viipaleiden kummallekin puolelle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista viipaleita noin 15 minuuttia parilapannulla keskilämmöllä välillä kääntäen. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä. Munakoisot ovat valmiita, kun ne ovat aivan pehmeitä ja saaneet kauniit raidat pintaansa.

 Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

 Sekoita pesto keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. Lisää mukaan munakoisot.

Resepti: Elina Innanen

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää