Reseptit    |   Resepti

Vegaaniset munakoisorullat tomaattikastikkeessa

Uunissa paahdetut munakoisot rullataan herkullisen tofu-pähkinätäytteen ympärille ja kypsennetään harissalla maustetussa tomaattikastikkeessa.

4 annosta

valmistusaika 1 h

2 (à 250 g)
munakoisoa
noin ¾ dl
oliiviöljyä
suolaa

  Tofutäyte:

1 pkt (250 g)
maustamatonta tofua
1½ dl
cashewpähkinöitä + 2 dl vettä
2
valkosipulinkynttä
½ dl
ravintohiivahiutaleita
¼ dl
sitruunamehua
3–4 rkl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
¾ tl
suolaa

  Tomaattikastike:

2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2 tlk
kuorittuja tomaatteja
1 rkl
öljyä
1 rkl
harissatahnaa
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa
½ tl
suolaa
 Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuehkoiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valele munakoisot kummaltakin puolelta oliiviöljyllä ja ripottele päälle hieman suolaa. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Käännä siivut paistamisen puolivälissä. Anna jäähtyä.

 Valmista tofutäyte. Yhdistä cashewpähkinät ja vesi, kuumenna mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia tai kiehauta kattilassa.

 Soseuta tofu, cashewpähkinät, kuoritut valkosipulinkynnet, ravintohiivahiutaleet, sitruunamehu (¼ dl) ja öljy tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla.

 Tee kastike. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa kuoritut tomaatit käsin.

 Kuumenna öljy uuninkestävässä paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Kaada murskatut tomaatit pannuun. Lisää harissa, sitruunamehu (1 rkl), agavesiirappi ja suola. Keitä noin 5 minuuttia.

 Lusikoi tofutäytettä munakoisoviipaleiden toiseen päätyyn ja rullaa munakoisot. Nosta rullat tomaattikastikkeen joukkoon ja valele kastiketta munakoisojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.

Resepti: Elina Innanen

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää