Reseptit    |   Resepti

Vihreä kesäsalaatti

Tässä salaatissa yhdistyvät kesäsadon ensimmäiset herkut. Viimeistele salaatti halutessasi keitetyillä kananmunilla ja pulleilla herneillä.

4–6 annosta

valmistusaika 30 min

1 kg
uuden sadon perunaa
8
vihreää parsaa
100 g
litteitä sokeriherneenpalkoja
100 g
riivittyjä herneitä
¼
kurkkua
2
kevätsipulia

  Kastike:

1
ruukku basilikaa
½
ruukkua minttua
2 rkl
sitruunamehua
3 rkl
parmesaania raastettuna
noin 4 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
 Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

 Napsauta parsoista pois kova tyvi. Keitä parsoja noin 5 minuuttia ja herneitä noin 2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Laita kasvikset jääveteen.

 Kuori kurkku raidalliseksi. Leikkaa suupaloiksi. Viipaloi sipuli.

 Tee kastike. Laita yrtit, sitruunamehu, parmesaani, suola ja pippuri tehosekoittimeen. Lisää öljyä koneen käydessä niin, että muodostuu paksuhko kastike.

 Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi tai lohkoiksi. Yhdistä kastikkeen ja kasvisten kanssa.

Vinkki: Lisää halutessasi salaattiin keitettyjä kananmunia.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää