Reseptit    |   Resepti

Porkkanainen cacio e pepe -pasta

Klassikkopasta cacio e pepe mukautuu kesäsesonkiin paahdettujen porkkanoiden avulla.

4 annosta

valmistusaika noin 30 min

350 g
spagettia
2 tl
mustapippuria myllystä
4 rkl
voita
noin 3 dl
pastan keitinvettä
250 g
pecorinoa tai parmesaania raastettuna

  Paahdetut porkkanat:

400 g
pikkuporkkanoita
2 rkl
oliiviöljyä
2 oksaa
rosmariinia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä

  Tarjoiluun:

pecorinoa tai parmesaania lastuina
 Valmistele ensin porkkanat. Raaputa tai kuori ne puhtaiksi. Paista porkkanat pannulla öljyssä rosmariinin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.

 Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

 Paahda pippuria kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja anna sen sulaa.

 Valuta pasta. Ota keitinvesi talteen.

 Lisää kauhallinen keitinvettä pastan kanssa pannulle. Lisää juustoraaste muutamassa osassa sekoittaen, kunnes siitä muodostuu kastike. Lisää sen verran vettä, että pasta on kosteaa.

 Nosta pasta lautasille. Viimeistele porkkanoilla, mustapippurilla ja juustoraasteella.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää