Reseptit    |   Resepti

T-luupihvit, savupaprikarub ja horiatiki-salsa

Tuhti ja herkullinen pihvi saa raikkaan lisäkkeen horiatiki-salsasta.

4 annosta

valmistusaika 45 min

2 (yhteensä 1 kg)
t-luupihviä
2 rkl
oliiviöljyä

  Savupaprikarub:

1 rkl
sokeria
2 tl
hiutalesuolaa
2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
kuivattua rosmariinia
1 tl
korianterinsiemeniä
½ tl
mustapippuria myllystä

  Horiatiki-salsa:

1
kesäpunasipuli
1
kurkku
250 g
kirsikkatomaatteja
1 pieni
suippopaprika
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
sokeria
½ tl
hiutalesuolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
3 rkl
basilikaa hienonnettua
200 g
fetajuustoa palana
 Valitse marmoroitunut t-luupihvi, jonka paksuus on noin 4 cm. Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista. Jos pihvien ulkosivuilla on paljon rasvaa, leikkaa muutama viilto rasvakerrokseen, jotta pihvi ei käpristy paistettaessa.

 Sekoita savupaprikarubin ainekset keskenään. Hiero seos pihvien pintaan molemmin puolin.

 Valuta pihvien pinnalle hieman oliiviöljyä. Jos käytät paistomittaria, työnnä se pihvin sivusta paksuimpaan kohtaan.

 Paahda pihvejä suoralla lämmöllä grillissä tai tulikuumalla parilalla yhteensä noin 2 minuuttia tai siihen asti, kunnes pinta on paahtunut kauniin ruskeaksi. Käännä pihvit 30 sekunnin välein, jotta pinta ei pala liiaksi.

 Kun pihvit ovat saaneet reilusti väriä, jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 5–10 minuuttia tai siihen asti, kunnes paistomittari näyttää 55 astetta. Jos haluat kypsemmän pihvin, jatka kypsennystä, kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Pihvi on tällöin punertava sisältä.

 Kääri pihvit folioon ja anna levätä noin 10 minuuttia. Pihvien sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen.

 Valmista horiatiki-salsa. Hienonna sipuli varsineen. Kuori kurkku osittain. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Puolita tomaatit. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa paprika pienenpieniksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon.

 Sekoita öljy, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri keskenään. Lisää kastike salsan joukkoon. Hienonna basilika ja murustele feta. Sekoita ne salsaan.

Vinkki: Voit jälkikypsentää pihvit myös 190-asteisessa uunissa, jolloin kypsymisaika on noin 15–20 minuuttia.



Resepti: Sanna Kekäläinen

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää