Reseptit    |   Resepti

Savukala ja kermamuhennetut kesäperunat

Keitetyistä varhaisperunoista syntyy mahtava lisuke kalalle.

4 annosta

valmistusaika 15 min

400 g
savukalaa (esimerkisi lämmin- tai kylmäsavulohta)

  Kermamuhennetut perunat:

800 g
keitettyjä varhaisperunoita
noin 1 tl
piparjuurta raastettuna
¾ dl
tilliä hienonnettuna
2
kevätsipulia
1 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kuohukermaa
1 tl
(hiutale)suolaa
½ tl
valkopippuria myllystä
 Puolita tai viipaloi kylmät perunat. Raasta piparjuuri. Hienonna tilli. Viipaloi kevätsipuli.

 Sulata voi paistinpannussa. Lisää jauhot ja paista sekoitellen 1 minuutti. Lisää kerma pannuun ja anna kastikkeen porista 3 minuuttia välillä sekoitellen.

 Lisää perunat ja anna niiden lämmetä. Mausta piparjuurella, tillillä, sipulilla, suolalla ja pippurilla.

 Tarjoa perunat savukalan kanssa. Myös tillillä ja etikalla maustetut hölskytyskurkut sopivat lisukkeeksi.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Resepti on julkaistu aikaisemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää