Reseptit    |   Resepti

Kesän parhaat ribsit

Huippukokki Jouni Toivasen ribsit vaativat aikaa: ensin ne marinoidaan, sitten keitetään ja lopulta grillataan. Mutta maku palkitsee vaivan.

4–6 annosta

valmistusaika 30 min + 12 h + 2 h

1 kg
ribsejä, eli porsaan kylkiluita rivinä

 Mausteseos:

2
valkosipulinkynttä
1 rkl
suolaa
1 rkl
ruokosokeria
chilijauhetta
paprikajauhetta
¼ tl
mustapippuria myllystä

 Haudutukseen:

1
pieni pullo (33 cl) kolajuomaa
½ l
omenamehua

 Viimeistelyyn:

1
limetin mehu
1
punainen chili
tuoretta korianteria
 Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää muut aineet. Hiero mausteseos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli. Voit valmistaa ribsit myös heti, mutta pitkään marinoidusta lihasta tulee parempaa.

 Siirrä ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska se helpottaa grillaamista. Kaada kola ja omenamehu kattilaan.

 Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä, kunnes se on tiivistynyt paksuksi kastikkeeksi (jäljellä noin 1 dl).

 Kuumenna grilli täydelle teholle. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5 minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit kastikkeella vielä grillauksen lopuksi.

 Purista limetin mehu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.



Resepti: Jouni Toivanen



Resepti on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää