Kesän parhaat ribsit - Reseptit | HS.fi

Kesän parhaat ribsit

Huippukokki Jouni Toivasen ribsit vaativat aikaa: ensin ne marinoidaan, sitten keitetään ja lopulta grillataan. Mutta maku palkitsee vaivan.

18.6.2020 2:00 | Päivitetty 17.6.2020 10:58

4–6 annosta

valmistusaika 30 min + 12 h + 2 h

  • 1 kg

    ribsejä, eli porsaan kylkiluita rivinä

 Mausteseos:

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    suolaa

  • 1 rkl

    ruokosokeria

  • chilijauhetta

  • paprikajauhetta

  • ¼ tl

    mustapippuria myllystä

 Haudutukseen:

  • 1

    pieni pullo (33 cl) kolajuomaa

  • ½ l

    omenamehua

 Viimeistelyyn:

  • 1

    limetin mehu

  • 1

    punainen chili

  • tuoretta korianteria

Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää muut aineet. Hiero mausteseos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli. Voit valmistaa ribsit myös heti, mutta pitkään marinoidusta lihasta tulee parempaa.

Siirrä ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska se helpottaa grillaamista. Kaada kola ja omenamehu kattilaan.

Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä, kunnes se on tiivistynyt paksuksi kastikkeeksi (jäljellä noin 1 dl).

Kuumenna grilli täydelle teholle. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5 minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit kastikkeella vielä grillauksen lopuksi.

Purista limetin mehu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.

Resepti: Jouni Toivanen

Resepti on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat