Reseptit    |   Resepti

Suolakinuski-mansikkabrita

Rakastettu klassikko viimeistellään suolakinuskilla ja mansikoilla niin mahtavan makuiseksi, että se viedään käsistä. Varaudu tekemään iso annos!

noin 12 palaa

valmistusaika 30 min + 45 min

Pohja:

150 g
voita sulatettuna
4
keltuaista
1½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ dl
kuohukermaa

  Marenkikerros:

4
valkuaista
2 dl
sokeria

  Väliin ja päälle:

4 dl
kuohukermaa
noin 1 dl
dulche de lecheä tai kinuskikastiketta
½ tl
hiutalesuolaa
500 g
mansikoita

  Lisäksi:

syötäviä kukkia, toffeekarkkipaloja, marenkia
 Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kolmeen irtopohjavuokaan (halkaisijat 16 cm, 18 cm ja 20 cm). Voit paistaa britan myös leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä.

 Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.

 Tee pohja. Sulata voi ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun mittaat ja valmistelet muut pohjan aineet. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

 Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan ja kerman kanssa keltuaisseokseen.

 Kaada taikina irtopohjavuokiin tai uunipellille. Nostele valkuaisvaahto päälle.

 Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoista.

 Tee täyte. Vaahdota kerma. Jos olet todella makeiden kakkujen ystävä, voit maustaa kerman vaniljasokerilla. Puhdista ja viipaloi mansikat.

 Nosta isoin kakku tarjoiluvadille. Laita päälle mansikoita, kermavaahtoa ja suolalla maustettua kinuskikastiketta. Tee kaksi kerrosta samalla tavalla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla, toffeekarkkipaloilla ja marengeilla.

 Jos paistat kakun pellillä, leikkaa se kahteen osaan. Laita molemmille pohjille mansikoita, kermavaahtoa ja kinuskia. Kokoa kakuksi.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää