Reseptit    |   Resepti

Litistetty perunasalaatti

Litistetyssä perunasalaatissa pyörylät painellaan lättänöiksi ja paahdetaan uunissa rapeiksi.

4–6 annosta

valmistusaika 30 min

1 kg
keitettyjä uuden sadon perunoita
2 rkl
oliiviöljyä

  Kastike:

1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1 rkl
valkoviinietikkaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
1 dl
täysmajoneesia
1 tl
sinappia
3 rkl
parmesaania raastettuna
1 dl
yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna
 Paina perunat litteämmiksi esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.

 Laita perunat pellille. Valuta päälle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman. Voit myös paistaa perunat grillin parilatasolla.

 Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä.

 Lusikoi perunoille kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki: Marinoi salaatin koristeeksi punasipulia etikkatilkassa, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää