Reseptit    |   Resepti

Kuohkea dalgona-kakku

Nettihitiksi nousseen dalgona-kahvin maut taipuvat myös kakuksi.

8–10 annosta

valmistusaika 1 h

3½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
½ tl
suolaa
150 g
kermaviiliä
3 rkl
pikakahvijauhetta
150 g
voita
1 dl
muscovadosokeria
1 dl
sokeria
3
kananmunaa

  Kuorrute:

250 g
mascarponetuorejuustoa
1 dl
vispikermaa
4 tl
pikakahvijauhetta
6 rkl
tomusokeria
 Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.

 Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili ja pikakahvijauhe.

 Sulata voi. Mittaa sokerit voin joukkoon ja sekoita. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin.

 Lusikoi sokeri-voi-munaseoksen joukkoon kermaviili ja sekoita. Lisää lopuksi vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi vispilällä.

 Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää irtoa muruja.

 Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin irrotat sen.

 Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki kuorrutteen aineet kuohkeaksi vaahdoksi.

 Tasoita jäähtyneen kakun pinta tarvittaessa leikkaamalla siitä terävällä veitsellä siivu pois. Levitä kuorrute ilmavasti kakun päälle.

 Koristele halutessasi hennolla kaakaojauhekerroksella.

Resepti: Kaisa Johansson

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää