Reseptit    |   Resepti

Vihreä gazpacho

Kevyesti kypsennetty parsakaali sakeuttaa tässä reseptissä gazpachon herkullisen pehmeäksi.

6 annosta

valmistusaika 15 min + jäähdytys 1 h

2 pientä (noin 600 g)
parsakaalia
½ dl
vettä
1 pieni (300 g)
kurkku
1 (200 g)
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1–2
vihreää chiliä
2 rkl
kasvisfondia
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
4–5 dl
kylmää vettä

  Lisäksi:

jääpaloja
 Huuhdo parsakaalit ja leikkaa kannoista kuiva kohta pois. Paloittele parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Kypsennä kaalia mikrossa täydellä teholla kuvun alla 7–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Voit halutessasi myös höyryttää kaalia 7–8 minuuttia kiehuvan vesikattilan päälle nostetussa siivilässä kannen alla. Jäähdytä.

 Huuhdo ja paloittele kasvikset (poista paprikasta ja chilistä siemenet). Kumoa kaikki kasvikset monitoimikoneen kulhoon. Lisää loraus vettä ja hienonna ainekset leikkuuterällä sileäksi keitoksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Tarkista maku.

 Viilennä jääkaapissa. Tarjoa jääkylmänä alkukeittona jääpalojen kanssa.

Resepti: Emilia Kolari

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää