Reseptit    |   Resepti

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Tässä reseptissä kesän suosikit, tomaatti ja vesimeloni, nautitaan grillattuina.

4 annosta

valmistusaika 30 min

½–1 (1 kg)
minivesimelonia
2 (500 g)
pihvitomaattia
1 rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

  Grillattu pita:

4 (yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½ dl
oliiviöljyä

  Kastike:

1 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
 Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.

 Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.

 Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.

 Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.

 Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.

 Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Resepti: Emilia Kolari

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää