Reseptit    |   Resepti

Japanilaiset misomunakoisot

Japanilaisittain misotahnalla maustettu munakoiso grillataan. Se tuo ruokaan voimakkaan paahteisen aromin.

2–4 annosta

valmistusaika 20 min

2
munakoisoa
3 rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3 rkl
misotahnaa (esimerkiksi Yutaka)
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
½ dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja
 Laita grilli kuumenemaan.

 Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.

 Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.

 Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.

 Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.

 Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Resepti: Christina Aaltio

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää