Reseptit    |   Resepti

Keksitaikinatäytteinen baklava

Filotaikinan väliin voi kätkeä keksitaikinaa. Rapean mehevät baklavat häviävät purkista salaman nopeasti.

14–16 annosta

valmistusaika noin 1 h + tekeytyminen 5 h

Baklavaan:

1 pkt
filotaikinaa
380 g
valmista suklaahippukeksitaikinaa
100 g
pekaanipähkinöitä rouheena
1
appelsiinin kuori raasteena
150 g
voita sulatettuna

  Siirappi:

1 dl
vettä
1 dl
sokeria
½ dl
hunajaa
1
kanelitanko


 Sulata filo- ja keksitaikinat pakkausten ohjeiden mukaan.

 Rullaa filotaikina auki, leikkaa taikinalevyt puoliksi (kahdeksi noin 24 cm:n levyiseksi palaksi) ja peitä ne kostealla keittiöpyyhkeellä. Näin ne eivät kuivu. Leikkaa taikinalevyt päistä vähän kapeammiksi siten, että ne mahtuvat vuokaan. Käytä ylimääräiset taikinalevyt baklavan keskikerroksina.

 Siivuta keksitaikina 3–5 mm:n paksuisiksi kiekoiksi.

 Rouhi pähkinät esimerkiksi yleiskoneella tai kulhossa perunamuusinuijalla. Mausta pähkinärouhe appelsiininkuorella.

 Sulata voi.

 Voitele vuoka (25 cm x 35 cm).

 Aseta kaksi filotaikinalevyä vuoan pohjalle ja sivele sulatetulla voilla. Lisää seuraava taikinalevy ja voitele. Jatka näin, kunnes olet käyttänyt puolet taikinalevyistä.

 Levitä seuraavaksi filotaikinan pinnalle keksitaikinakiekkoja tasaisena kerroksena. Ripottele keksitaikinan päälle pähkinärouhe.

 Levitä pähkinärouheen päälle filotaikinalevy ja voitele. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki taikinalevyt. Sivele vielä päällimmäisen levyn pinta voisulalla.

 Leikkaa terävällä veitsellä baklava paloiksi ennen paistoa. Riittää, että veitsi kulkee päällimmäisten filotaikinakerrosten läpi keksikerrokseen asti.

 Paista baklavaa 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

 Baklavan paistuessa kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Poista sitten kanelitanko ja anna kiehua viitisen minuuttia.

 Lusikoi siirappia uunikuuman baklavan päälle.

 Anna baklavan tekeytyä 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään ennen sen leikkaamista ja tarjoilua.

Resepti: Kaisa Johansson

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää