Reseptit    |   Resepti

Keksitaikinajäätelökakku

Keksitaikina antaa pohjan juhlavalle jäätelökakulle.

noin 8 annosta

valmistusaika 1 tunti + jäätyminen vähintään 3 tuntia

Pohja:

380 g
valmista keksitaikinaa

  Täyte:

1 litra
keksitaikinajäätelöä

  Koristeluun:

3 dl
vispikermaa
1 rkl
tomusokeria
strösseleitä

 Aloita kakun valmistus paistamalla keksitaikinasta kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n keksiä. Sulata aluksi taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse taikinasta 3–5 mm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä kaksi pyöreää keksiä, joiden halkaisija on 20 cm. Käytä apuna irtopohjavuokaa (johon myöhemmin kokoat kakun). Keksi voi olla hivenen pohjaa pienempi, sillä se laajenee vähän pais­tuessaan. Paista keksit leivinpaperin päällä pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös käyttää murotaikinaa. Anna keksien jäähtyä.

 Ota jäätelö pehmenemään noin 15 minuuttia ennen kakun kokoamista.

 Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla tai leivinpaperilla.

 Kokoa kakku asettamalla toinen keksipohjista irtopohjavuoan pohjalle. Lusikoi päälle puolet jäätelöstä ja tasoita. Lisää toinen keksipohja jäätelön päälle ja lusikoi loput jäätelöstä keksin päälle. Tasoita pinta.

 Peitä kakku kelmulla ja laita pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.

 Kun kakku on jäätynyt, voit koristella sen. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla.

 Ota kakku pakastimesta ja irrota se vuoasta.

 Koristele kakku levittämällä sen pinnalle kermavaahtoa. Pursota osa kermasta pinnalle ruusukkeiksi. Koristele lopuksi strösseleillä.

 Kakun voi pakastaa kermalla koristeltuna odottamaan tarjoilua.

Resepti: Kaisa Johansson

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää