Fish & chips muurikassa - Reseptit | HS.fi

Fish & chips muurikassa

Kesäperunoista ja kuhafileestä paistetaan muurikassa tuoreen ja raikkaan makuinen fish & chips. Tässä reseptissä paistetut varhaisperunat maustetaan pienellä lorauksella viinietikkaa, joka antaa annokselle juuri oikean ”chipsin” maun.

9.7.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 40 min

Leivitetyt kalat:

  • 600 g

    nahatonta kuhafileetä

  • ½ tl

    suolaa

  • 100 g

    (gluteenitonta) näkkileipää

  • ½ dl

    maissijauhoja

  • 2

    kananmunaa

  Paistamiseeen:

  • rypsiöljyä

  Perunat:

  • 1 kg

    varhaisperunoita

  • ½ d

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    hiutalesuolaa

  • 2 rkl

    mallas- tai punaviinietikkaa

  Avomaankurkku-tartarkastike:

  • 1–2

    avomaankurkkua

  • 3 rkl

    tilliä hienonnettuna

  • 3 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

  • 2 dl

    majoneesia

  • 2 rkl

    dijoninsinappia

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • ripaus sokeria ja suolaa

  • pari tippaa tabascoa

  Tarjoiluun:

  • sitruunalohkoja

Valmista tartarkastike. Kuori avomaankurkut ja leikkaa mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita majoneesin joukkoon sinappi ja sitruunamehu. Mausta sokerilla, suolalla ja tabascolla. Sekoita joukkoon kurkkupalat ja yrtit. Anna maustua jääkaapissa vähintään vartin ajan.

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa pienet perunat puoliksi, isommat neljään osaan.

Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot ja leikkaa fileet 3–4 osaan. Kuivaa kalapalat talouspaperiin ja ripottele pinnalle suolaa.

Murskaa näkkileivät pieniksi muruiksi. Laita näkkileipämurut, maissijauhot ja vatkatut munat kukin omalle lautaselleen.

Paista perunoita muurikassa öljyssä välillä sekoitellen noin 15–20 minuuttia perunoiden koosta riippuen, kunnes perunat ovat kypsiä. (Voit pikapaistaa pannulla myös tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita, jolloin ruoka valmistuu nopeammin.) Mausta suolalla. Pirskottele päälle etikkaa. Siirrä perunat muurikan reunoille.

Pyöräytä kuhapalat ensin maissijauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi näkkileipämurussa.

Kuumenna öljyä muurikan keskellä. Lisää kuhapalat. Kypsennä 2–3 minuuttia molemmin puolin.

Nostele perunoita ja kuhaa annoslautasille. Tarjoa avomaankurkku-tartarkastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat