Reseptit    |   Resepti

Paras kesäkalakeitto

Kesän paras kalakeitto syntyy yhdistämällä kesäkeitto ja voissa paistettu kuha.

4 annosta

valmistusaika 30 min

500 g
nahatonta kuhafileetä
½ tl
suolaa
500 g
varhaisperunoita
1
nippu naattiporkkanoita
2
kesäsipulia
1 l
tuoreita pinaatinlehtiä
1 dl
sokeriherneitä
8 dl
kalalientä (vettä + 5 rkl kalafondia)
2 dl
kuohukermaa
1 dl
tilliä hienonnettuna

  Paistamiseen:

50 g
voita
 Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot ja leikkaa fileet leveiksi viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa.

 Pese varhaisperunat ja naattiporkkanat (poista porkkanoista naatit), leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi. Huuhtele kesäsipulit ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele sokeriherneen palot ja pinaatinlehdet lävikössä.

 Kuumenna kalaliemi kattilassa. Lisää perunat, porkkanat ja sipulin valkoiset osat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta vielä napakoita.

 Lisää pinaatinlehdet, sokeriherneenpalot ja kuohukerma. Kiehauta. Nosta kattila liedeltä, anna tekeytyä kannen alla kalojen paistamisen ajan.

 Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää kuhapalat ja paista 2–3 minuuttia molemmin puolin. Lisää paistetut kuhapalat keiton joukkoon. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä ja sipulin vihreillä varsilla.

Resepti: Suvi Rüster

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää