Reseptit    |   Resepti

Grillattu sitruunakuha

Kokonainen kuha kypsyy grillissä maukkaaksi, kun sen pinnalle sivelee sinapin- ja fenkolinsiemenillä maustettua marinadia.

3–4 annosta

valmistusaika 25 min

1 (noin 1 kg)
kokonainen kuha
2 tl
karkeaa merisuolaa
rypsiöljyä

  Marinadi:

1 tl
sinapinsiemeniä
1 tl
fenkolinsiemeniä
½ dl
rypsiöljyä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
4 rkl
timjamia hienonnettuna
 Suomusta ensin kuha. Vinkit suomustamiseen reseptin lopussa.

 Avaa seuraavaksi kalan vatsa saksilla leikkaamalla virtsarakosta kiduksiin päin, poista sisälmykset ja kidukset. Huuhtaise kala tarvittaessa kylmällä vedellä ja pyyhkäise talouspaperilla kuivaksi. Ripottele kalan sisälle merisuolaa. Leikkaa kalan nahkaan muutama viilto terävällä veitsellä.

 Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa.

 Voitele kalan pinta kevyesti marinadilla. Grillaa kalaa kupugrillin alla yhteensä 15 minuuttia välillä varovasti käännellen. Voitele kypsennyksen aikana marinadilla. Jos grillaat kalan avogrillissä, peitä kuha alumiinifoliolla grillauksen aikana, jotta kypsyminen nopeutuu. Nosta kala tarjoiluvadille. Tarjoa varhaisperunoiden ja voisulan sekä grillattujen tomaattien kanssa.

Vinkit suomustamiseen:

 Jos suomupeite on kuivunut, upota kala hetkeksi kuumaan veteen.

 Vedä suomustinraudalla kevyillä liikkeillä vetoja pyrstöstä päähän päin. Älä käytä voimaa, ettei kala hajoa.

 Saat kalan suomustettua siististi, kun teet sen ison muovipussin sisällä tai vesiämpärissä.

 Suolista ja perkaa kala suomustamisen jälkeen.

Resepti : Suvi Rüster

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää