Espanjalainen ”paella” kukkakaalista - Reseptit | HS.fi

Espanjalainen ”paella” kukkakaalista

Espanjalaisen paellan kukkakaalisen version juju on riisin vaihtaminen raastettuun, kevyesti paistettuun kaalimuruun.

6.8.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 30 min

  • 1 iso

    kukkakaali

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • 1

    kypsä maissintähkä

  • 1

    suippopaprika

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    kesäsipuli varsineen

  • 200 g

    chorizo-raakamakkaraa tai muuta tulista makkaraa

  • 12

    kypsää jättikatkaravunpyrstöä

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • 1

    ruukku lehtipersiljaa

Irrota kukkakaali nupuiksi. Laita se tehosekoittimeen ja aja pieniksi muruiksi. Voit hienontaa kukkakaalin myös veitsellä.

Irrottele maissi pienemmiksi paloiksi. Leikkaa paprika suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sipuli varsineen. Puristele raakamakkarat kuoristaan pieniksi palleroiksi tai jos käytät esikypsennettyä chorizoa, leikkaa se pieniksi paloiksi.

Paista kukkakaalia pinnoitetulla pannulla öljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla. Ota kukkakaali pannulta ja laita hetkeksi sivuun.

Laita pannulle sipulit ja chorizo. Lisää halutessasi hieman öljyä. Paista, kunnes makkara on melkein kypsää. Lisää maissi ja paprika. Jatka paistamista muutama minuutti lisää.

Lisää pannulle katkaravut ja kukkakaalimuru. Anna lämmetä. Viimeistele mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat