Kukkakaalia kung paon tapaan - Reseptit | HS.fi

Kukkakaalia kung paon tapaan

Kiinalaisten ravintoloiden klassikkoannos, kanaa kung pao, tehdään nyt kukkakaalista.

6.8.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 35 min

  • 1 kg

    kukkakaalia

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 tl

    inkivääriä raastettuna

  • 2

    hoikkaa kesäsipulia

  • 1 tl

    kuivattua chiliä myllystä

  Marinadi:

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 2 tl

    kuivaa sherryä (tai kiinalaista riisiviiniä)

  • 1½ tl

    maissitärkkelystä (Maizena)

  Kastike:

  • 3 rkl

    hoisinkastiketta

  • 3 rkl

    soijakastiketta

  • 1 rkl

    seesamiöljyä

  • 1 rkl

    fariinisokeria

  • 2 tl

    maissitärkkelystä (Maizena)

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  Paistamiseen:

  • 3 rkl

    rypsiöljyä

  Lisäksi:

  • keitettyä riisiä ja suolapähkinöitä (tai paahdettuja maapähkinöitä)

Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Sekoita joukkoon 1 rkl rypsiöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tee marinadi sekoittamalla soijakastike, sherry ja maissitärkkelys keskenään. Laita kukkakaalit marinadiin ja jatka paistamista uunissa vielä 5–10 minuuttia tai siihen asti, kunnes kukkakaali on napakan kypsää.

Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kesäsipulit. Pidä vaaleat ja vihreät osat erillään.

Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet yhteen. Laita hetkeksi sivuun.

Kuumenna 3 rkl öljyä vokkipannussa. Lisää kesäsipulin vaalea osa, valkosipuli ja inkivääri. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kastike, sekoita ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita joukkoon kukkakaalit.

Viimeistele kuivatulla chilillä, pähkinöillä ja kesäsipulin varsilla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Vinkki: Haluatko annokseen lisää proteiinia? Paista joukkoon tofua tai tempehiä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat