Uunimunakas karamellisoidulla punasipulilla - Reseptit | HS.fi

Uunimunakas karamellisoidulla punasipulilla

Kun kananmunien joukkoon sekoittaa mascarponejuustoa, tuloksena on todella pehmeä munakas.

Uunimunakkaassa on karamellisoitua sipulia, pekonia ja mascarponejuustoa.­

13.8.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 35 min

  • 2

    punasipulia

  • 1 rkl

    ruokosokeria

  • 1 pkt (180 g)

    pekonia

  • 6

    kananmunaa

  • 1 pkt (250 g)

    mascarponejuustoa

  • ½ dl

    kermaa

  Lisäksi:

  • 1

    ruukku rucolaa

  • mustapippuria myllystä

Kuori ja viipaloi punasipulit. Levitä sipuliviipaleet voideltuun uunivuokaan. Ripottele sipuleiden päälle ruokosokeria.

Leikkaa pekoniviipaleet kolmeen osaan ja levitä sipulien päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita ja punasipuli pehmeää. Laske uunin lämpö 200 asteeseen.

Sekoita kananmunat, mascarpone ja kerma kulhossa tasaiseksi. Kaada seos uunivuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja reunoilta hieman ruskistunut. Lisää päälle huuhdottua rucolaa ja mustapippuria myllystä.

Resepti: Suvi Rüster

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat