Grillatut kesäkaalikääryleet - Reseptit | HS.fi

Grillatut kesäkaalikääryleet

Näiden grillissä paistettavien kaalikääryleiden täytteeksi rullataan maukasta raakamakkaraa.

20.8.2020 2:00

4 annosta / 8 kpl

valmistusaika 30 min

  • 1

    varhaiskaali

  • 1 pkt (280 g)

    raakamakkaraa, esimerkiksi chorizoa tai bratvurstia

  Marinadi:

  • 25 g

    sulatettua voita

  • 3 rkl

    ketjap manis -soijakastiketta

  • 2 rkl

    siirappia tai hunajaa

  Pinnalle:

  • 1 dl korianteria, minttua tai lehtipersiljaa hienonnettua

Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot lehdet. Koverra kaalista kanta pois. Irrottele kaalista isoimpia lehtiä noin 8 kappaletta. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

Leikkaa raakamakkarat tarvittaessa puoliksi niin, että makkarat sopivat kaalin lehtien sisälle. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle makkara ja taittele lehti makkaran ympärille. Kiinnitä cocktailtikulla.

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Nosta kaalikääryleet parilapannun päälle kuumaan grilliin. Voitele kääryleitä grillaamisen aikana marinadilla. Kypsennä noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat