Pinjansiemenillä täytetty grillisiika - Reseptit | HS.fi

Pinjansiemenillä täytetty grillisiika

Herkullisen siika-annoksen jujuja ovat mehevä täyte ja ripaus sitruunasuolaa.

18.8.2020 12:36

4 annosta

valmistusaika 30 min + sitruunasuolan tekeminen

  • 8

    nahallista pientä siikafileetä

  • 1 tl

    sitruunasuolaa (ks. ohje alla)

  • 1 tl

    mustapippuria myllystä

  Täyte:

  • 3

    pientä salottisipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2–4

    (sitruuna)timjaminoksaa

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 2 dl

    murennettua maalaisleipää

  • 1 dl

    pinjansiemeniä

  • 2 tl

    luomusitruunan kuorta

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1 dl

    lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 2 tl

    kuivattuja chilihiutaleita

  • 1 tl

    suolaa

  Sitruunasuola:

  • 1

    luomusitruunan kuori

  • 2 rkl

    hiutalesuolaa

  • 2 tl

    kokonaisia valkopippureita

Tee ensin sitruunasuola. Raasta sitruunasta kuori ja anna sen kuivua talouspaperin päällä muutama päivä. Voit myös laittaa kuoriraasteen 100-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Tarkka kuivumisaika riippuu kuoriraasteen paksuudesta.

Mittaa kaikki ainekset mortteliin ja hiero tasaiseksi seokseksi.

Tee kalan täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä ja timjamia öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää leivänmurut ja siemenet. Paista, kunnes siemenet ja leipä hieman ruskistuvat. Lisää muut ainekset ja paista sekoitellen noin 1 minuutti.

Pyyhi kalat talouspaperilla. Mausta ne kevyesti sitruunasuolalla ja pippurilla. Jaa täyte neljälle fileelle ja nosta loput fileet täytteen päälle. Laita kalat öljyttyyn halsteriin ja grillaa molemmilta puolilta noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes kala on kypsää. Voit paistaa kalat myös parilalla tai paistinpannussa voi-öljy-seoksessa.

Tarjoa kalat esimerkiksi perunamuhennoksen ja kesäkasvisten kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Resepti on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat