Reseptit    |   Resepti

Grillattua kesäkurpitsaa ja tahinikastiketta

Keskikokoisesta kesäkurpitsasta halkaistut puolikkaat ovat parhaimmillaan, kun ne kypsentää kuumassa grillissä ruskeaksi, mutta pureskeltavan napakoiksi.

4 annosta

valmistusaika 25 min

2
keskikokoista kesäkurpitsaa
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
seesaminsiemenöljyä

  Tahinikastike:

1–2
valkosipulinkynttä
½ dl
tahinia
½ dl
vettä
½
sitruunan puristettu mehu
2 rkl
seesaminsiemenöljyä
ripaus suolaa ja sokeria

  Lisäksi:

korianteria hienonnettuna
paahdettuja kurpitsansiemeniä tai seesaminsiemeniä
 Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja anna maustua 10 minuuttia.

 Valmista tällä välin tahinikastike. Kuori valkosipulinkynnet. Purista tai hienonna kynnet. Sekoita kaikki tahinikastikkeen aineet keskenään tasaiseksi sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää vettä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

 Pyyhi kesäkurpitsojen pinnalle tihkunut neste pois talouspaperilla. Sekoita rypsiöljy ja seesaminsiemenöljy keskenään. Grillaa kesäkurpitsoja keskilämmöllä öljyseoksella valellen, kunnes kesäkurpitsat ovat kunnolla ruskistuneet. Suutuntuma saa jäädä pureskeltavan napakaksi.

 Nosta kesäkurpitsat tarjoiluvadille. Valuta päälle tahinikastiketta. Lisää paahdettuja kurpitsansiemeniä ja hienonnettua korianteria.

Vinkki: Myös hokkaidokurpitsa kypsyy kuvullisessa grillissä hyvin. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, poista siemenet, leikkaa puolikkaat vielä viipaleiksi ja kuori kurpitsapalat. Mausta hokkaidokurpitsa suolalla vasta kypsänä. Hokkaidokurpitsa vaatii kesäkurpitsaa pidemmän kypsentämisajan.

Resepti: Suvi Rüster

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat