Kiinalainen jauheliha-papuwokki - Reseptit | HS.fi

Kiinalainen jauheliha-papuwokki

Kiinalaisen jauhelihawokin pääraaka-aineet ovat niukat, mutta sitäkin herkullisemmat: papuja ja jauhelihaa. Jos olet yrittänyt pyristellä eroon jauhelihakierteestä, niin anna sille vielä soijakastikkeella ja hoisinkastikkeella maustettu mahdollisuus.

27.8.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min

  • 350 g

    vihreitä papuja

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    chilipalko

  • 4 rkl

    rypsiöljyä

  • 300 g

    possujauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa

  • 3 rkl

    vettä

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • 2 tl

    maissitärkkelystä

  • 3 rkl

    hoisinkastiketta

  • 1 tl

    sokeria

  Tarjoiluun:

  • hienonnettua kevät- tai ruohosipulia, keitettyä riisiä

Napsauta pavuista päät pois. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laita pavut kylmään veteen.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Viipaloi chili. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää pannulle valutetut, keitetyt pavut. Paista, kunnes ne saavat hieman väriä.

Yhdistä vesi, soijakastike ja maissitärkkelys. Kaada pannulle hoisinin ja sokerin kanssa. Jatka paistamista muutama minuutti lisää. Viimeistele kevätsipulilla. Tarjoa riisin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat