Paholaisen hävikkihilloke - Reseptit | HS.fi

Paholaisen hävikkihilloke

Trendikäs kulhosalaatti on hävikkikokin mielikuvituksen mestariteos. Paholaisen hävikkihillo toimii siinä kastikkeena.

8.9.2020 9:06

noin ½ l valmista hilloketta

valmistusaika 45 min

  • 250 g

    tomaatteja

  • 1

    paprika tai suippopaprika

  • 1

    pieni sipuli

  • 2–3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    chili

  • 2 tl

    kuivattua tai 3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna

  • 3 rkl

    öljyä

  • 1 dl

    hillosokeria

  • 1 rkl

    punaviinietikkaa

  • ½ tl

    suolaa

Huuhtele tomaatit ja paprika. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa kuutioiksi.

Halkaise paprika, poista valkoiset siemenkodat ja kanta, leikkaa suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna pieneksi. Hienonna oregano.

Kuullota tomaatteja, paprikaa ja sipuleita öljyssä kattilassa. Kun tomaateista irronnut neste on suurimmaksi osaksi haihtunut kattilasta, lisää chili, oregano, hillosokeri, punaviinietikka ja suola. (Jos haluat hillokkeesta sileän hillon, soseuta sauvasekoittimella ennen hillosokerin lisäämistä) Kiehauta ja keitä 10 minuuttia. Jäähdytä ja lusikoi puhtaaseen lasipurkkiin.

Vinkki! Hillokkeesta tulee mahtava salaatinkastike, kun sekoitat sen öljyn joukkoon.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat