Juustoinen juureskiusaus - Reseptit | HS.fi

Juustoinen juureskiusaus

Juureskiusaukseen saat helposti upotettua juustonkannikat ja hieman nahistuneet juurekset.

8.9.2020 9:17

4 annosta

valmistusaika 1 h 20 min

  • 1½ l

    suikaloituja juureksia (esimerkiksi palsternakkaa, juuriselleriä, perunaa, porkkanaa, naurista, raitajuurta)

  • 2–4

    valkosipulinkynttä

  • 2 dl

    raastettua tai murusteltua juustoa (esimerkiksi fetaa, sinihomejuustoa, chevreä, parmesaania, cheddaria)

  • 2 tl

    kuivattua yrttisekoitusta tai 2–3 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä

  • 1 tl

    suolaa

  • 5 dl

    maitoa tai kermaa (osa nesteestä voi olla tuorejuustoa)

  Kuorrutus:

  • 1 dl

    kuivaa murusteltua leipää

  • 1 dl

    juustoraastetta

Kuori ja suikaloi tai viipaloi kasvikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Sekoita voideltuun uunivuokaan juuressuikaleet, valkosipuli, raastettu tai murusteltu juusto, yrttisekoitus ja suola. Kaada päälle maito tai kerma.

Sekoita murusteltu tai raastettu leipä ja juustoraaste keskenään ja lisää vuokaan juuresten päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes juurekset tuntuvat kypsän pehmeiltä. Anna vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat