Rapea iltapalapiirakka - Reseptit | HS.fi

Rapea iltapalapiirakka

Tämä piirakka ehkäisee ruokahävikkiä: täytteeksi sopivat mainiosti mitkä vain muutkin lehtivihannekset kuin pinaatti – mitä nyt jääkaapista sattuu löytymään.

8.9.2020 9:24

4 annosta

valmistusaika 45 min

  • 200 g (4–5 arkkia)

    filotaikinaa

  Täyte:

  • 2 l

    lehtivihanneksia (esimerkiksi pinaattia, lehtikaalia, paksoita, mangoldia)

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 1 dl

    tuoreita yrttejä (esimerkiksi oreganoa, basilikaa, kirveliä, lehtipersiljaa) hienonnettuna

  • 1 dl

    siemeniä (auringonkukan-, pinjan- tai kurpitsansiemen)

  • 2 rkl

    öljyä

  • ¾ tl

    suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 4

    kananmunaa

  • 200 g

    juustoja (esimerkiksi fetaa, chevreä, cheddaria, emmentalia)

  Lisäksi:

  • öljyä tai sulatettua voita

Ota filotaikina sulamaan huoneenlämpöön täytteen teon ajaksi. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Huuhtele ja hienonna lehtivihannekset. Pese sitruuna ja raasta siitä kuori. Hienonna yrtit. Paahda siemeniä halutessasi hetki kuivalla kuumalla pannulla.

Paista pannulla öljytilkassa lehtivihanneksia, kunnes ne pehmenevät. Mausta sitruunankuoriraasteella, suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytä. Lisää yrtit ja siemenet.

Sekoita kananmunat ja murusteltu juusto kulhossa.

Voitele valurautainen paistinpannu (halkaisija noin 18 cm) öljyllä tai sulatetulla voilla. Voitele filotaikina-arkit öljyllä tai voisulalla ja aseta päällekkäin paistinpannulle. Filotaikina-arkkien reunat saavat tulla pannun reunojen yli, koska ne käännetään lopuksi täytteen päälle.

Levitä pannulle filotaikinan päälle lehtivihannestäyte. Kaada päälle muna-juustoseos. Taita täytteen päälle filoarkit.

Paista piirakkaa liedellä noin 5 minuuttia, kunnes pohja hieman ruskistuu. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja filotaikinakuori on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat