Reseptit    |   Resepti

Tahmeat pekaanipähkinäpullat

Tässä pullassa on paljon kaikkea: mehevä pekaanipähkinätäyte ja päällä tuorejuustoa sekä kanelikinuskia.

12–16 kpl

valmistusaika noin 2½ h

  Taikina:

2½ dl
täysmaitoa
25 g
tuorehiivaa
2 tl
kardemummaa
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1 tl
suolaa
7½–8 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita

  Täyte:

noin 100 g
pekaanipähkinöitä
100 g
huoneenlämpöistä voita
noin 1¼ dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia

  Voiteluun:

1
kananmuna
ripaus suolaa

  Kuorrute:

200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
1
appelsiinin kuori hienona raasteena
2–3 rkl
appelsiinimehua

  Koristeluun:

½ prk
valmista kondensoitua maitokinuskia
1 tl
kanelia
½ dl
paahdettuja pekaanipähkinöitä
 Aloita taikinan valmistaminen lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi. (Mikäli teet taikinan yleiskoneessa, maito voi olla kädenlämpöistä haaleampaa, sillä taikina lämpenee koneella vaivatessa.)

 Kaada maito kulhoon ja murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää kardemumma, sokeri, kananmuna ja suola, sekoita.

 Lisää melkein kaikki jauhot ja aloita vaivaaminen. Lisää myös huoneenlämpöinen voi ja jatka vaivaamista. Jos taikina tuntuu liian pehmeältä, lisää loput jauhoista. Vaivaa taikinaa käsin 10–15 minuuttia, kunnes se on kauniin kimmoisaa.

 Jätä taikina lepäämään liinan alle noin puoleksi tunniksi tai kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi. Valmista sillä välin täyte.

 Paahda pekaanipähkinöitä paistinpannulla. Anna niiden jäähtyä hieman ja hienonna ne sen jälkeen veitsellä ronskiksi paloiksi.

 Sekoita keskenään voi, fariinisokeri ja kaneli.

 Kumoa kohonnut taikina pöydälle. Kauli taikinasta suorakaiteenmuotoinen, noin 3–4 mm:n paksuinen levy. Levitä täytettä kauttaaltaan levylle ja ripottele pekaanipähkinät täytteen päälle. Kääri levy tiukalle rullalle.

 Leikkaa rulla 12–16 palaan paistopeltisi mukaisesti. Käännä kunkin taikinapalan loppuosa palan alle, jotta rulla ei pääse avautumaan. Aseta pullat noin 1–2 cm:n päähän toisistaan pellille aina neljä pullaa vierekkäin siten, että kierteet näkyvät ylöspäin.

 Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunnin tai kunnes taikinapalat ottavat kiinni toisiinsa.

 Voitele pullat kananmunalla. Ripaus suolaa kananmunan seassa auttaa kananmunan levittymisessä.

 Paista pullia 185-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännä peltiä paiston puolivälissä.

 Anna pullien jäähtyä.

 Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Levitä kuorrute jäähtyneiden pullien päälle.

 Sekoita kaneli kondensoituun maitokinuskiin ja koristele pullat reilulla kinuskilla ja paahdetuilla pekaanipähkinöillä.

Resepti: Kaisa Johansson

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat