Tofunuudelit - Reseptit | HS.fi

Tofunuudelit

Makeansuolaisella kastikkeella maustetaan ensin tofupalat ja myöhemmin koko ruoka.

8.10.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 25 min

  • 1 pkt / 300 g

    (vietnamilaista) maustamatonta tofua

  • 1

    keltainen paprika

  • 1–2

    kevätsipulia

  • 250 g

    sokeriherneitä

  • 100 g

    riisinuudeleita

  • 2 rkl

    paahdettua seesamiöljyä

  • 1 rkl

    kuorittuja seesaminsiemeniä

  • tuoretta korianteria

  Kastike:

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • 2 rkl

    aasialaista sienikastiketta (tai 1 rkl soijakastiketta)

  • 2 rkl

    vaaleaa siirappia (esimerkiksi agave- tai vaahterasiirappia)

  • 1 tl

    paahdettua seesamiöljyä

  • 1

    limetin raastettu kuori

  • 1

    limetin mehu

  • 1 rkl

    inkivääriä raastettuna

  • 2

    valkosipulinkynttä raastettuna

Viipaloi tofu ja kääräise se muutaman talouspaperikerroksen tai keittiöpyyhkeen sisälle ja laita painon alle kuivumaan vähintään vartiksi.

Sekoita kastikkeen aineet yhteen.

Suikaloi paprika, silppua kevätsipuli ja huuhtele sokeriherneet.

Kuutioi tofu. Kuumenna paistinpannu ja paista tofukuutioita ensin kuivalla paistinpannulla, kunnes pinta alkaa kuivua ja saada kevyesti väriä.

Lisää sitten pannulle 1 rkl seesamiöljyä ja jatka paistamista, kunnes tofussa on kauttaaltaan kaunis, kullanruskea pinta. Siirrä pannu sivuun ja kaada pannulle puolet kastikkeesta. Sekoita hyvin, siirrä sivuun ja lisää pinnalle seesaminsiemenet.

Laita nuudelit tekeytymään pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannu uudelleen. Lisää 1 rkl seesamiöljyä, paprikat ja sokeriherneet. Paista kuumalla pannulla muutama minuutti.

Lisää nuudelit, kevätsipulit ja loput kastikkeesta. Sekoita hyvin. Lisää tofu ja viimeistele annokset tuoreella korianterilla.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat