Savutofucarbonara

Savutofusta syntyy oiva kasvisvaihtoehto perinteiselle pasta carbonaralle.

4 annosta

valmistusaika 25 min

  • 1 pkt (300 g)

    kylmäsavutofua

  • 300 g

    tagliatellea tai muuta nauhapastaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ½ dl

    ruohosipulia silputtuna

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 1 tl

    nestemäistä savuaromia

  • 3 rkl

    rypsiöljyä

  • 2½ dl

    kaurakermaa

  • mustapippuria myllystä

  • kourallinen tuoreita salvianlehtiä silputtuna

Kääräise savutofu muutaman talouspaperikerroksen sisälle ja laita painon alle valumaan vähintään vartiksi.

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi, silppua ruohosipuli.

Leikkaa savutofu esimerkiksi juustohöylällä viipaleiksi ja murra viipaleet pienemmiksi paloiksi. Jos tofu murenee liikaa, voit leikata sen ohuiksi viipaleet myös veitsellä.

Sekoita yhteen soijakastike, savuaromi ja 1 rkl öljyä. Kuumenna paistinpannu ja paista tofut kahdessa erässä. Paista tofupaloja hetki kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Lisää sitten 1 rkl öljyä ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan tai siihen asti, kunnes tofu on kauniisti ruskistunut. Nosta pannu liedeltä, sekoita soijakastikeseos joukkoon ja siirrä tofut sivuun.

Kuumenna pannu uudelleen, lisää 1 rkl öljyä ja kuullota valkosipuleita hetki. Lisää tofu pannulle ja kuumenna se uudelleen. (Jos haluat, jätä tässä vaiheessa muutama tofupala sivuun ja lisää ne lopuksi valmiiden annosten päälle.)

Lisää pannulle kaurakerma ja anna kuumentua. Nosta sitten pannu liedeltä. Mausta mustapippurilla ja silputulla ruohosipulilla. Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää salvianlehdet ja annostele pasta lautasille.

Resepti: Elina Innanen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat