Rapea tofu ja kaksi dippiä - Reseptit | HS.fi

Rapea tofu ja kaksi dippiä

Tofupalat nautitaan paprika- ja hernedippien kanssa.

8.10.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 45 min

Rapea tofu:

  • 1 pkt (270 g)

    maustamatonta tofua

  • 1 dl

    vettä

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    sipulijauhetta

  • 1 tl

    valkosipulijauhetta

  • ¾ tl

    suolaa

  • 3 dl

    panko-korppujauhoja

  • rypsiöljyä paistamiseen

  Hernedippi:

  • 200 g

    pakasteherneitä

  • 1

    limetin mehu

  • 2 rkl

    vaaleaa juoksevaa tahinia

  • 3 rkl

    kylmäpuristettua oliiviöljyä

  • suolaa

  Paahdettu paprikadippi:

  • 200 g

    punaisia suippopaprikoita

  • 40 g

    saksanpähkinöitä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2–3 rkl

    sitruunamehua

  • 3 rkl

    kylmäpuristettua oliiviöljyä

  • suolaa

Valmista ensin dipit. Paahda paprikat. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane uunipellille pätkä alumiinifoliota. Halkaise suippopaprikat ja poista siemenet. Pane paprikat uunipellille kuori ylöspäin. Paahda paprikoita grillivastuksen alla noin 15 minuuttia eli siihen asti, kunnes kuori alkaa kupruilla ja on osittain mustunut. Kääräise paprikat tiukasti folion sisälle ja anna jäähtyä sen verran, että niitä voi käsitellä. Folion sisälle kertyvä kosteus auttaa kuoren irrottamisessa. Kuori paprikat. Pane kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella oman mielen mukaan tasaiseksi tai karkeammaksi tahnaksi. Voit lisätä öljyä, jos haluat dipistä juoksevampaa.

Sillä välin kun paprikat paahtuvat, sulata herneet ja sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, kunnes dipin koostumus on sopiva.

Leikkaa tofu ensin noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet kolmioksi. Kääri tofu talouspaperin tai keittiöpyyhkeen sisälle ja jätä painon alle kuivumaan vähintään vartiksi. Sekoita sillä välin kulhossa yhteen vesi, vehnäjauho ja mausteet. Kaada panko-korppujauhot toiseen astiaan.

Dippaa tofut ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten pankojauhoissa. Jatka, kunnes kaikki tofupalat on kuorrutettu.

Kuumenna paistinpannu ja paista tofut runsaassa öljyssä kullanruskeiksi kummaltakin puolelta. Nosta tofupalat hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja dippaile lämpiminä paprika- ja hernedippeihin.

Vinkki: Jos dippiä jää yli, käytä ne esimerkiksi leivän päällä.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat